Нећу да потпишем уговор на латиници - Google+ Posts

2013-04-08

Има ефекта ако се обраћамо институцијама: Пример Националне службе за запошљавање

Ево дописа и одговора на исти који је стигао после пар сати. Закључак је да има ефекта ако се обраћамо институцијама у којима раде професионалци. Очигледно су нова кадровска решења у Националној служби за запошљавање освежење да и ова раније недодирљива институција почне да се понаша у складу са Уставом и законима Србије.

Текст упућеног дописа је следећи:

Национална служба за запошљавање (НСЗ)
За Дејана Јовановића, директора
Крагујевац, Светозара Марковића 37
матични број: 17539957, ПИБ: 103277483
електронска адреса: kabinet@nsz.gov.rs

                        Приговор

Поштовани господине Јовановићу,

На званичној Интернет презентацији Националне служба за запошљавање (http://www.nsz.gov.rs) немам могућност да добијем информацију на свом матерњем језику јер не постоји страница написана на српском језику. Тачније, све странице сајта су написане на писму које није у складу са Уставом Републике Србије односно нису у складу са Законом о службеној употреби језика и писма.
Како сте лице одговорно за законитост рада Националне служба за запошљавање  тражим од Вас да  омогућите спровођење члана 10 Устава Републике Србије и Закон о службеној употреби језика и писма и да сајт Националне служба за запошљавање  престане са дискриминаторским и незаконитим радом као и да омогућите доступност информација путем сајта Националне служба за запошљавање  на ћириличном писму српског језика.
Такође тражим да и сва документа, обрасци, упутства, рачуни и слично у Националној служби за запошљавање  буду доступни на ћириличном писму српског језика.

Напомена: Ово писмо је послато преко адресе епоште _________________.

Срдачан поздрав,

У Смедеревској Паланци,
8.4.2013.г.    ______________________
______________________
11420 Смедеревска Паланка

Нема коментара:

Постави коментар